Superbox per als pacients d’oncologia pediàtrica de Vall Hebron

L’Hospital Vall Hebron ja té implementades les cobertures Superbox en els pacients d’oncologia pediàtrica.

El projecte, impulsat pel Dr. Pablo Velasco, del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques i Eunice Blanco, Coordinadora de Treball Social de l’Hospital i desenvolupat per l’empresa Vecmedical, vol transformar la percepció negativa que tenen els pacients de l’ingrés i del tractament, per la il·lusió que la medicació i l’estada a l’hospital els donarà la força necessària per millorar el seu estat de salut.

Com explica el Dr. Pablo Velasco “metges, infermeres, pares i mares i altres familiars veiem que, quan els nens venen a rebre tractament amb sèrum o quimioteràpia, per exemple, molts estan inquiets perquè saben que els hauran de punxar i que hauran d’estar hores rebent el tractament”.

Així que-afegeix Eunice Blanco-vam pensar en crear una cobertura per als sèrums dels pacients amb il·lustracions personalitzades i motivadores, que els permeti formar part més activa del seu tractament i reduir el nivell d’ansietat i por que els provoca”.

És un projecte social que procura un ambient més humà i amable, facilita la relació amb el personal sanitari i empodera al pacient, ja que s’implica en el tractament, escollint les imatges per la caixa que millor expressen el seu estat d’ànim.

Per al desenvolupament d’aquest projecte s’ha seguit la metodologia del Design Thinking, integrant diferents perfils que, interdisciplinàriament, aporten diferents perspectives i generen un valor afegit al procés. Aquesta metodologia ha demostrat el seu èxit en la generació de solucions innovadores en l’entorn sanitari.

Equipament mèdic totalment segur

Les caixes estan fabricades amb un plàstic segur, ecològic, 100% reciclable i resistent als productes d’esterilització i son universals per a tot tipus de pals i sèrums. “Garantir la màxima seguretat és una de les claus d’aquest projecte.–explica el Dr. Pablo Velasco–Les caixes Superbox permeten al professional sanitari una manipulació segura de les bosses de sèrum. La part posterior està descoberta, cosa que permet la seva correcta identificació, manipulació i monitorització. A més, preserven el seu principal valor afegit: la humanització. Com que es poden personalitzar, els nens gaudeixen del que abans els generava angoixa i dolor”.

Un projecte sense fronteres

Tots els beneficis es destinaran a la investigació en leucèmia i altres malalties hematològiques pediàtriques.